New Star Soccer Android ve iOS Oyunu İncelemesi

new star soccer
Mobil oyun incelemelerine New Star Soccer isimli futbol similasyonu oyunu ile devam ediyorum.

Futbol severlerin zevkle oynayabileceği, açıkcası saran bir oyun. Tabi bir süre sonra sıkılabilmeniz normal. Ben yaklaşık 1 hafta kadar oynadım hiç sıkılmadan.




new star soccer

Oyuna girer girmez, bizi bir dil seçim ekranı karşılıyor. Türkçe'de bunlar arasında mevcut.
Hemen oradan dili seçip oyunun menüsüne geçiyoruz. Sade bir menüsü var oyunun. Arcade Modu' nda oyuna alışmak için başlangıç olarak biraz takılabilirsiniz. Rehber ile nasıl şut çekileceğini vs. öğrenebilirsiniz. Gayet basit zaten her şey oyunda. Ayarlardan da en sağdaki fotoğrafta da görüldüğü gibi 3 farklı ayarı değiştirebilirsiniz. 




new star soccer
Hemen yeni bir kariyer oluşturalım. 

Yandaki ekrandandaki gibi öncelikle karakteristik özellikleri belirliyoruz. Ad Soyad, Cilt rengi ve Oynamak istediğimiz lig, sadece bu kadar. :) 

Seçimlerimizi yaptıktan sonra Kıta ve Ülke seçimimizi de yapıyoruz ve oyuna dalıyoruz.






new star soccer

Oyundaki seçenekler çok fazla değil ancak böyle bir oyuna yeterli gibi. Oyuna girdiğimizde anlayacağız ki çok yüksek grafikleri barındırmayan bir oyun. O yüzden şimdiden fazla ümitlenmeyin grafik ve oynanabilirlik konusunda. Ayrıca oynanabilirlik demişken, maç esnasında top ayağınıza geldiğinde topa sadece yön,falso ve güç verme özellikleri mevcut.


Oyunda takım arkadaşlarınıza pas atabilir, orda açabilirsiniz ve bu yolla asist yapabilirsiniz. 

Oyunda şöyle bir kaç saçmalık var aslında. Örneğin pas atmak istediniz ve attınız, eğer gücü çok yüksek tutarsanız top takım arkadaşınıza çarpıp fırlıyor. Top fırladığında mesela kaleye girerse gol sayılmıyor, geçenlerde karşılaştıdığım bir başka problem ise top aynı şekilde rakibe çarpınca da kaleye girerse gol geçerli olmuyor, çünkü oyun sisteminde şöyle bir hata var : Top rakibe deydiği an pozisyon yitirilir. 


new star soccer

Oyun içersinde ilgilenmemizi gerektiren de bir çok fonksiyon bulunmakta. Başta karakterin fiziki özellikleri olan Sürat, Güç, Teknik, Görüş ve Serbest Vuruşlar gibi yetenekleri bol bol antrenman yaparak geliştirmelisiniz. Tabi bunu yapabilmek için de bol enerji harcayacaksınız ve enerji kazanmak için de NRG içeceğinden almak gerekli, bunun için de bol miktarda parayı harcayacağınızdan kesinlikle emin olabilirsiniz. 

Oyun içerisinde Lüks, Kumar gibi menüler de bulunmakta. Lüks menüsünden para harcayarak bir şeyler satın alabilirsiniz. Bu maçlardan sonra yapılan toplantılar ve buluşmalarda size olan ilgiyi artıracaktır ve gazete haberlerinde olumlu yönde yer alacaksınız. Kumar menüsündeyse adından da anlaşılacağı gibi para kazanmak için kullanacaksınız fakat dikkat edin çok kullanırsanız Antrenör ve Taraftarlar ile olan ilişkiniz sıfırı boylayabilir ve maçlara giremeyebilirsiniz, benden söylemesi paraya fazla kaptırmayın kendinizi. 

Aslında anlatmak istediğim çok şey var oyunla ilgili fakat hepsini anlatırsam siz oynarken görebileceğiniz yeni şeyler kalmalı diye düşünüyorum, o yüzden oynayarak görmeniz en mantıklısı. Ben bu oyuna genel olarak 10 üzerinden 6.5 verebilirim. Bu kadarını hakediyor fakat oyun üzerine düşünülüp grafikler ve seçenekler daha fazla artırılsaydı daha iyi olurdu.

Son olarak oyunu Google Play ve iTunes ' dan satın alabilirsiniz. İyi oyunlar dilerim...

TAG