Real Basketball iOS ve Android Oyunu | İnceleme


real basketball androidGüzel bir basketbol oyunuyla mobil incelemelerimize devam etmek istiyorum. Oyun Türkler tarafından
geliştirilmiş ve bu bizim için de Türk oyun sektöre için de güzel bir şey olduğunu düşünmekteyim. Bu yüzden destek olmamız da gerektiği kanısındayım.

Hemen oyuna girelim isterseniz...


Oyuna girer girmez güzel bir menü karşılıyor bizi. Bence gayet şık ve göze güzel görünen bir menü. Tekli olduğu gibi çoklu oyuncu seçeneği de bulurdurması cabası zaten. :)


real basketball androidAyarlar menüsünden, üstte bulunan bayraklardan Türk bayrağını seçerek Türkçe dilini aktif hale getirerek işe başlayalım. Daha sonra size tavsiyem Titreşimi kapatmanız.

Ayarları bu şekilde kaydedip ana menüye geri dönelim ve Tekli oyun seçeğine bir göz atalım. Oyuna ilk girişiniz ise Eğitim modu oynamayı isteyip istemediğinizi soruyor size. Burada oyundaki atışları nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. 

Ayrıca oyun içerisinde MP Puanları mevcut. Oyundan kazandığınız bu puanlarla çeşitli ögeleri açabilir, kullanabilirsiniz.


real basketball androidEğitim modu üzerindeki işlevleri bitirip tekli oyun seçeneklerine girelim. 6 adet oyun seçeneği mevcut. Sonuna Kadar seçeneğinde 5 adet atış kaçırma hakkınız bulunmakta. Turnuva modunda seviye seviye ilerleyerek ve hedef skora belirtilen zamanda ulaşarak ilerliyoruz. Zamana karşı modunda verilen süreye bağlı olarak oynayıp, puan kazanıyoruz ve Tek Top modunda hiç atış kaçırmadan puan elde ediyoruz.

Aynı zamanda oyunda All Stars ve Blok adında iki mod var. Bunları Satın Alarak oynayabiliyoruz. Henüz satın almadığım için bu modlar için bir şey diyemeyeceğim.




real basketball android
Herhangi bir moda girip karakterimizin tipini, kullanacağımız topu ve mekanı ayarladıktan sonra oyuna girelim. Oyunda girdikten sonra bir kaç atış yaparak alıştıralım iyice elimizi. 

Benim burada size vereceğim taktikler var. Öncelikle parmağınızla topun gideceği yönü ayarlarken, yönü parmağınızın ucunun değil, alt kısmının yani ekrana tam oturan kısmının ayarladığını bilmeniz gerek, yoksa çok top kaçırırsınız. Bir başka önemli nokta ise ekranın sol altında bulunan bir bar var. Atış yaparken bu bar dolmaya başlar. Barın dolum noktasının barın sağında bulunan okun hizasına yakın olmasını sağlayın. Bu sayede hızı da dengelemiş olursunuz. Tam eşit
olduğunda ise deliksiz sokma ihtimaliniz çok yüksek.

real basketball android
Oyun bu şekilde ilerlerken oyunda MP Puanları da kazanıyorsunuz. Bu puanlarla az önce de söylediğim gibi
çeşitli eşyaları, mekanları, topları falan açabilirsiniz.

Oyunun menüsüne tekrar geldiğimizde Başarı isimli butona tıklayıp, oyunda neleri açtığımızı ve oyundaki kazanımlarınızı görebilirsiniz.





Son olarak oyunu Google Play ( Bedava ) ve iOS' dan satın alıp, hemen oynamaya başlayabilirsiniz.

NOT : Ayrıca sanırım oyun ARMv6 desteklemiyor. ARMv6 için portlamışlar oyunu, linkini buradan dağıtamıyorum eğer ARMv6 bir telefonda oynayacaksanız bana bir mail atın ( anilbbyk98@gmail.com ) ve mail' den ileteyim size.
TAG