NBA Jam - Android ve iOS Basketbol Oyunu İncelemesi

nba jam



EA' nin Android ve iOS platformu için yaptığı cidden harika bir oyun. Oyunda NBA' den tanıdığımız en ünlü oyuncular ve takımlar mevcut.


                                                                                                                                                                                                         
nba jam
Oyundaki gelişmiş kontroller ve basit arayüzü ile kullanıcı için basit bir kullanım oluşturmakta. Bu da oyunun sıkıcı veya zorlayıcı bir yanı olmamasına sebebiyet vermekte. 

Takım arkadaşlarınızla paslaşma, smaç basma, üçlük atma, ribaunda çıkma, koşma, top çalma gibi özelliklerin hepsi iyi bir şekilde oyuna yerleştirilmiş ve bu da oyundan alacağınız zevki kat kat arttırıyor.

Oyunda süre,skor gibi olmazsa olmaz tabelalarda mevcut tabiki. Ayrıca oyundaki kontrol tuşlarıyla kombinasyon yaparak kontrol yeteğinizi geliştirebilirsiniz ve çeşitli hareketler yaparak sayılar atabilirsiniz.



nba jam
Oyun her takımdan sahada 2 kişi ile birlikte oynanmakta. Sesler, bağırışlar, spikerin heyecan vericiğilini de birleştirirseniz cidden saran bir oyun olacağı kesin. Bir çok özelilkle donatılmış bir oyun nasıl olsa. :)

Takım arkadaşınız tam potaya atlayacağı sırada koşarak zıplayıp pas alabilir ve alley-oop yapabilirsiniz. Cidde şovlar mevcut oyunda. Örneğin hızlı bir smaçta potanın yanması, camların kırılması gibi...




nba jam
Oyun içerisinde Challenges ekranı da yer almakta. Bu ekranda bir nevi yapılması zor olan şeyleri başarıp başarmadığınızı öğrenebilirsiniz. Bu bölüm çok fazla abartıp, oyuncuyu sıkılmadan oynayacağı bir biçimde yapılmış. 




Ayrıca bir şeyler eklemek gerekirse, oyunu en son 2-3 ay önce oynamıştım ve Wi-Fi Online modu da içermekte. Yani online olarak da oynayabilirsiniz. Gerçekten zevkli bir oyun. Telefonda oynayabileceğiniz en iyi oyunlardan ilk 10' unda mutlaka yer alması gerekir diye düşünüyorum. 

Oyunu Google Play'den 4,99$' a satın alabilirsiniz, iTunes' dan ise çok daha ucuza, 0.99$' a edinebilirsiniz. İyi oyunlar...






TAG