Uygulama Dosyaları Nasıl Yüklenir ? - APK Yükleme

apk


Android için hazırlanmış uygulama ve oyunları indirdiyseniz ve henüz nasıl yükleneceğini bilmiyorsanız doğru yerdesiniz demektir.

Öncelikle indirmiş olduğunuz APK dosyasını -eğer cihazınıza değil bilgisayarınıza indirdiyseniz ve SD kartınız var ise- USB Kablonuz yardımı ile cihaz ve bilgisayar arasındaki bağlantıyı oluşturup gerekli sürücü veya programları kurun. ( Örneğin Kies ve Samsung Driver gibi... )


apk yükleme


Bağlantıyı açtıktan sonra telefonunuza gelen USB Bağlandı başlıklı yazıya tıklayıp USB Depolama' yı açın ve Tamam komutunu seçin. Bir kaç saniye sonra artık tamamen bağlantıyı kurmuş olacaksınız. 

Artık dosyayı atma zamanı geldi. Bilgisayarıma girin ve Çıkarılabilir Disk ( Eğer SD Karta isim verilmediyse böyle yazacaktır. )' e girin ve Ana dizine yeni bir klasör oluşturup oraya indirmiş olduğunuz APK uzantılı dosyayı atın. APK dosyayı kurulum dosyasıdır. 

APK dosyasının kopyalanması bittikten sonra telefonumuza geri dönüp USB Bağlantısını kapatalım ve SD Kartımızın taranmasını bekleyelim.Tarama bittikten sonra telefonumuzdan Dosyalarıma girelim. ( Ya da SD Karta hangi programla erişiyorsanız artık. ) Oluşturduğumuz klasöre girip APK dosyasını bulalım ve tıklayıp açılan ekrandan Yükle butonunu seçelim. Yükleme bitince de Kaydet butonu ile uygulamaya daha sonra girebilirsiniz veya Aç butonu ile hemen girebilirsiniz.



~ DATA' BULUNDURAN UYGULAMALARIN YÜKLENMESİ ~


Bazı uygulamalar ve oyunlar çalışmak ve kullanılmak için -genelde yüksek boyutlu uygulamalar- data gerektirirler. Kimisinden WiFi ile telefonunuza direk indirebilirken kimisinde de el yordamıyla bunu yapabilirsiniz.

Öncelikle APK kurulumunu üstteki anlattığım şekilde yaptıktan sonra indirmiş olduğunuz datayı masaüstünüze çıkartın.


apk yüklemeTelefonunuzu yeni üstteki anlattığım şekilde bağlayın ve Bilgisayarımdan SD Kartınıza girin. Artık buradan sonrası indirmiş olduğunuz uygulamanın datayı nereye atmanızı istediğine bağlı. Ona göre bir klasör oluşturup datayı o klasöre atmalısınız. Mesela Obb klasörüne atmanızı isteniyorsa, Android klasöründe Obb adında bir klasör oluşturup ona atın datayı. Ya da Gameloft klasörüne atmanız isteniyorsa Ana dizinde Gameloft adında bir klasör oluşturun, onun içine de Games adında bir klasör oluşturup onun içine atmalısınız. Bunu indirdiğiniz sitede yazarlar muhakkak. 
TAG