Watch Dogs - Çeşitli Bilgiler ve Sistem Gereksinimleri

Yakında çıkacak olan ve geçtiğimiz ay oynanış videosu yayınlanan, Ubisoft firmasının geliştirdiği, Watch Dogs oyunu hakkında bir kaç şey söylemek istedim.

Öncelikle oyuncular için önde gelen şeyler "oynanış ve grafikler" diye tahmin ediyorum, öyle olmasa bile en azından benim için öyle :) . Öncelikle oynanış olarak bakacak olursak, bana açıkcası izlediğim video ve okuduğum bazı yazılara göre gerçekten farkı yakalamışlar gibi. Oyun hack üzerine dönüyor. Her türlü sistemde, görevde ve mekanlarda hack kavramını ön plana almışlar ki Gameplay videosu da o yönde.

Grafikler olarak söyleyecek laf bulamıyorum zaten. Gerçekten harika ve rakibi (artık bu oyun çıktıktan sonra olabilecek mi emin değilim ama :) ) GTA V' den çok daha iyi grafiklere sahip. Tek sevmediğim şey, oynanış videosunda 8:30 dan sonra bir silah dükkanına giriliyor ve girerken kapı açma stili hoş olmamış. En basitinden böyle bir özellik GTA IV ' de bile vardı diye hatırlıyorum. Oraya ufak bir itiş animasyonu ekleyebilirler bence.

Oyun hakkında, Sistem Gereksinimlerine gelecek olursak,

Oyun oldukça güçlü bir sistem istemekte ve tavsiye edilen sistem özelliklerine baktığımızda, işlemci odaklı olduğunu görebiliriz. Ekran kartı olarak da eski kartlara sahip olanların bu oyunu ya hiç oynayamayacakları ya da ağız tadıyla zevk alamayacaklarını söylemek gerek.

Sistem özelliklerinizi şuradan direk olarak test edebilir veya şu bilgilerle kendi donanımsal özelliklerinizi karşılaştırabilirsiniz :


Minimum
Desteklenen İşletim Sistemleri :
Windows Vista SP2 64bit, Windows 7 SP1 64bit, Windows 8 64bit
İşlemci :  Intel Core 2 Quad Q8400 @ 2.66Ghz or AMD Phenom II X4 940 @ 3.0Ghz
RAM : 6 GB
Ekran Kartı : 1024 VRAM DirectX 11 with Shader Model 5.0
Ses Kartı : DirectX 9 compatible Sound Card
Yalnızca 64-bit Sistemleri Desteklemektedir!
Tavsiye Edilen
İşlemci : Core i7 3770 @ 3.5Ghz or AMD FX-8350 @ 4.0Ghz
RAM : 8 GB
Ekran Kartı : 2048 VRAM DirectX 11 with Shader Model 5.0 ya da Daha Yüksek
Ses Kartı : Surround Sound 5.1 capable sound card
Çıkış Tarihinden İtibaren Desteklenen Ekran Kartları:nVidia GeForce GTX460 or better, GT500, GT600, GT700 series;
AMD Radeon HD5850 or better, HD6000, HD7000, R7 and R9 series
Intel® Iris™ Pro HD 5200


Ayrıca alttaki 14 dakikalık Watch Dogs Gameplay videosunu izleyerek de oyun hakkında daha fazla bilgi ve görüş sahibi olabilirsiniz.



TAG