Japon çizgi roman kültürü olan, özenle seçilmiş en iyi mangalar





Japon kültürü olarak piyasaya çıkan, ancak sonradan tüm dünyaya yayılan mangalar, spor, bilim kurgu, dram ve daha bir çok türde gazete ve dergilerde yayınlanıyor. Mangalar belirli aralıklarla , günlük, haftalık, aylık şeklinde çıkmaktadır. Bu içerikte derlenmiş en iyi mangaları bulabilirsin!



İlk sırada tabi ki pokemon yer alıyor, şu anki nesil de büyük ihtimalle pokemonu hatırlayacaktır.

Seni seçtim pikaçu, çarizard, balbazar falan, yazılışları böyle değil, biz sadece okuduk :)



2. Captain Tsubasa



Yine efsane bir seri Captain Tsubasa. Futbol severlerin kaçırmadığı, küçük bir futbolcunun hikayesinin anlatıldığı, efsanevi maçlar , fantastik goller ve çok daha fazlasının yer aldığı bu seri 2. sırada yer alıyor.



3. Re:Monster



Goblinler, orklar, elfler ve insanlar ile bilindik olsa da bilinmedik hikayesi ile Re:Monster 3. sırada yer alıyor.



4. Death Note



Bizim tabirimizle Azrail olan ölüm meleğinin defterini düşürmesi sonucu gelişen olaylar Death Note mangası adı altında boy gösteriyor. Death Note popüler mangalar arasında yer alıyor.



5. Berserk



Berserk mangasında biraz erotizm de yer almaktadır bunu söylemeden geçemeyiz, Berserk intikam almak için şeytani güçlere başvurmuştur ve olaylar böyle gelişmektedir. Mistik savaşlar, kan, cinsellik, vahşet sevenler Berserk'e göz atabilir.




6. One Piece



Yine popüler mangalardan biri olan One Piece listede yer almazsa olmazdı. Bazı insanların " bir piç" diye okudukları One Piece manga serisinde korsanlık, hazine, ganimet, savaş gibi konular ele alınıyor.



7. Historys Strongest Disciple Kenichi



Komik ve erotizm türünde bir manga olan Historys Strongest Disciple Kenichi, içeriğinde dövüş de barındırmaktadır.



8. Naruto



Naruto mangasında, bir şeytanın, köy liderinin oğlu olan Naruto'ya mühürlenmesi sonucunda gelişen olaylar ele alınıyor. 




9. Magi; Labyrinth of Magic, Magi; Adventure of Sinbad



İsminden de anlaşıldığı gibi Magi; Labyrinth of Magic, Magi; Adventure of Sinbad mangasında, aslında bizim bildiğimiz bir hikaye yer alıyor tabii biraz daha geliştirilmiş, daha aksiyonlu hale gelmiş, günümüz modasına ayak uyduracak şekilde. Bu manganın çok eğlenceli olduğunu, bir not olarak eklemek isteriz.



10. Sailor Moon



Türkçe ismi Ay Savaşçısı olan Sailor Moon mangası, fantezi, macera, romantik gibi türler olarak değerlendirilebilir. Bir kedi ile karşılaşan Usagi, kedinin ay savaşçısı olduğunu belirtmesiyle başlayan hikaye, uzun süredir devam ediyor.



11. The Breaker, The Breaker:New Waves



The Breaker, The Breaker:New Waves mangası, bir öğretmenin dövüşteki yeteneklerini ele alıyor, seri bu şekilde başlıyor ve ilerliyor, bu manga da biraz cinsellik içermektedir.




12. Shingeki no Kyojin (Attack on Titan)



Yakın bir zamanda 2 film serisine de sahip olan Shingeki no Kyojin (Attack on Titan) manga serisi, büyük insanlar, titanların ve insanların arasındaki olayları ele alıyor. Titanlar ürkütücü...



13. Gintama



Bilim kurgu ve komedi tarzındaki Gintama mangası, çok canlı, hareketli ve renkli.



14. BLEACH



Dram türündeki BLEACH mangasında, hayaletlerle iletişim kurabilen İchigo isimli küçük bir kızın, hikayesi ele alınıyor.



15. Vampire Knight



Vampire Knight mangasıda, vampirler ve insanlar arasındaki savaş, insanları vampirlerden korumak vb. konular ele alınıyor. Baş kahraman Yuuki insanlar ve vampirlerin birlikte yaşayabileceğini de düşünüyor.
TAG