Bursa'daki Canlı Bomba Saldırısını TAK Üstlendi




Bursa'da 27 Nisan'da meydana gelen ve 13 vatandaşın yaralandığı saldırıyı TAK isimli terör örgütü üstlendi.Reuters'ın haberine göre TAK, eylemi gerçekleştiren teröristin 'Asya Glidağ' kod adlı Eser Çali olduğunu duyurdu. Açıklamada saldırıyı düzenleyen Eser Çali’nin 13 Kasım 1992 Iğdır doğumlu olduğu ve hedefe ulaşamadan yaşanan kaza nedeniyle bombanın patladığı belirtildi... Bursa'da Tarihi Ulu Cami'nin batı girişi bölümünde, 27 Nisan'da bir kadın terörist üzerindeki bomba düzeneğini patlatmıştı. Olayda terörist ölmüş, civardaki 13 vatandaş yaralanmıştı. 

Teröristin örgüt bağlantılarının ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan soruşturma kapsamında Bursa, Mardin, Şanlıurfaİzmirİstanbul ve Afyonkarahisar'da 17 kişi gözaltına alınmıştı.


adın teröristin otobüs terminalindeki görüntüleri güvenlik kamerasına yansımıştı.

TAK hakkında

1993 yılında kurulan ve Türkçe karşılığı "Kürdistan Özgürlük Şahinleri" olan Teyrêbazên Azadiya Kurdistan (TAK) örgütü Türkiye'nin özellikle metropolleri ile batı illerinde gerçekleştirdiği sabotaj, bombalama ve kundaklama gibi eylemlerle adını duyurmuştu.
Eylemlerini genellikle turistik bölgelerde gerçekleştiren örgütün Muğla, İzmir, Antalya gibi şehirlerde gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle çok sayıda kişi yaşamını yitirmişti. Örgütün bugüne kadarki saldırılarında hem güvenlik görevlileri hem de siviller hedef alınmıştı.
PKK, TAK'ın kendisine bağlı bir örgüt olmadığını söylüyor. TAK da PKK'dan ayrılarak kurulmuş bir yapı olduğunu belirtiyor ancak iki örgütün organik bağlarını koruduklarına inanılıyor. TAK, ABD'nin de 'terör örgütleri' listesinde yer alıyor.


TAG