Titanic Hakkında 10 İlginç Bilgi

Batmayaydı iyiydi...

Titanic gemi kazasını duymayanımız yoktur.Leonardo Di Caprio ve Kate Winslet’in başrollerinde oynadığı aynı isimli sinema filmi sayesinde tüm Dünya konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olmuştur. Kısaca Titanic gemi kazası hakkında bilgi vermek istiyoruz. Titanic, White star line şirketi tarafından İrlanda tersanelerinde 02 Nisan 1912 tarihinde üretimi tamamlanmış, 2435 yolcu kapasiteli ve 269 metre boyundaki olimpik sınıfı transatlantik yolcu gemisidir. 10 Nisan 1912 tarihinde İngiltere’nin Southampton limanından başladığı ilk seferinde New York’a yol alırken seferin 5. Gününde 15 Nisan 1912’de buz dağına çarparak soğuk sulara gömülmüştür. O tarihte “batmaz gemi” olarak biline Titanic, 1514 kişinin hayatını kaybettiği dönemin en büyük deniz felaketi olarak tarihe geçmiştir. Yazımızın konusu olan bu kaza hakkında 10 ilginç bilgiyi sizlerle paylaşıyoruz.


Müzik

Gemi batana kadar müzisyenler, kesintisiz saatlerce müzik yapmışlardır.

Bütçe

Titanic filminin bütçesi gemi için ayrılan bütçeden daha büyüktür.

Baş Fırıncı

Geminin baş fırıncısı, alkol sayesinde vücut direncini korumuş ve 2 saatten fazla buzlu sularda kalmasına rağmen kurtulmayı başarmıştır.

Filikalar

Filikaların çoğu tam kapasiteyle dolmadan suya indirilmiştir. Bu nedenle kayıp sayısı artmıştır.

Kurtulma

Günümüzde yapılan testlere göre, eğer buz dağı tespit edildikten sonra manevra kararı için 30 sn daha erken davranılsaydı, kaza önlenebilirdi.

Bilet İptali

O dönemin ünlülerinden Chocolate magnate ve Milton Hershey, son dakika iş mazeretleri nedeniyle biletlerini iptal ettirmişlerdir.

Buz Dağı

Yapılan araştırmalar Titanic’in çarptığı buz dağının oluşumunun M.Ö 1000 yılına kadar gittiği tespit edilmişdir.

İlk Ve Tek

Titanic, buz dağı nedeniyle batan ilk ve tek yolcu gemisidir.

Japon Yolcu

Kazada hayatta kalan Japon yolcu kendi ülkesinde korkak ilan edilmiştir.

My Heart Will Go On

Titanic filminin Rose karakteri Kate Winslet, film müziği olan “My Heart Will Go On” dan nefret ettiğini söylemiştir.
TAG