İnternette Sıklıkla Kullanılan Birbirinden 'İnandırıcı' ve İlginç 15 Yalan

  1. İnternette Sıklıkla Kullanılan Birbirinden 'İnandırıcı' ve İlginç 15 Yalan.

  2. Günümüzde internet denilen araç ile bilgi paylaşımı aşırı hızlı bir şekilde gerçekleşmeye başladı. Tabi kirli bilgilerin sayısı da artmış oldu. İşte insanların dikkat edip araştırmadan inandığı "acayip inandırıcılığa sahip" 15 bilgi.
  3. 1. Bill Gates Servetini Dağıtıyor

    Kafasına tuğla falan düştü herhalde ki böyle bir çılgınlık yapıyor. Posta kutuları spam mailler ile dolup taşmıştı zamanında...
  4. 2. "Sadece 1 Ayda 10.000 TL Kazandım"



    Bu da mail kutunuza gelen ilginç mesajlardan biridir. Elemanın teki bir ayda internetten çeşitli yöntemlerle büyük paralar kazanmış ve bunun yolunu sadece sizinle paylaşmıştır. Önce adama bir teşekkür mesajı atıp aynı yöntemleri uygulamaya başlarsınız. Ancak, ayın sonunda elinizde 10.000 lira falan yoktur. Sadece 6000 kazanmışsınızdır mesajda bahsedilen yöntemlerle. Hemen o adama mail atarsınız. Kalan 4000 liranın hesabını sorarsınız.
  5. 3. 21 Aralık 2012'de Kıyamet Kopacak

    Birtakım doğru kehanetlerde bulunan Mayalar'ın takvimlerinin bitiş tarihi olarak gösterilen bu gün kıyamet kopacak denmişti. Herkes kıyamet senaryosuna kendini hazırlamıştı. Hatta İzmir'deki Şirince köyü insanlarla dolup taşmıştı. Ancak o gün geldiğinde hiçbir aksiyon olmamıştı. Biz de çay koyup hayatımıza devam etmiştik.
  6. 4. 7 Aralık 2011 İllüminati Olayı

    Siteler kurulmuş, insanları panik sarmıştı. Ancak yine bir şey olmadı.
  7. 5. 48 Saat Daha Direnilirse Hükümet Düşecek

    Gezi Parkı olayları esnasında böyle saçma bir bilgi tüm ülkeye hızlı bir biçimde yayılmıştı. Ancak tabi ki de böyle bir durum söz konusu olamazdı. Nitekim inananlar yok değildi.
  8. 6. Facebook Paralı Oluyor

    Bir ara da böyle bir söylenti çıkmıştı. "Şunu yapmazsan para ödeyeceksin" gibi mesajlarla çok sık karşılaşır olmuştuk. En sonunda Facebook, bu durumun önüne geçebilmek için ana sayfa kısmına "Hep bedava kalacak" tarzında bir yazı yazdı. Biz de "Agaya beleş" imkanından faydalanmanın rahatlığına vardık.
  9. 7. Kullanım Şartlarını Okudum ve Kabul Ediyorum

    Hangimiz yapmıyor ki bunu? Okumaya üşendirecek kadar fazla olan sözleşmeyi okumak yerine bir an önce programa kavuşmak istiyoruz. Haliyle yalan söylemek zorundayız.
  10. 8. MSN Paralı Oluyor

    Yine saçma sapan mailler ile dolardı posta kutumuz. Ancak Facebook gibi bu da paralı olmadı ve herkes rahat rahat "Ne dinliyorum'u göster" özelliğini kullanıp, kişisel iletiden eski sevgilisine laf sokma keyfine devam etti.
  11. 9. Hasta Çocuğa Facebook Sponsor Oldu

    Hastalanmış zavallı yavrucaklar üzerinden prim yapma peşinde olanların vazgeçilmez yalanıydı. İnsanımız ise saf ve temiz duygularıyla iyilik yaptığını düşünerekten verilen talimatları yerine getirip ana sayfamızı doldururlardı.
  12. 10. Bu Yazıyı Al, Bilmem Kaç Yere Yapıştır

    Sonra sihirli bir şekilde istediğimiz şeyler oluyormuş. Ciddi manada inananları vardı...
  13. 11. WhatsApp 10. Yılını Kutluyor

    2009 yılında ortaya çıkan uygulamanın 2013 yılında 10. yıl kutlaması yapması gerçekten mantıklı bir durumdu ki böyle mesajlarla karşılaştık...
  14. 12. Pardon Kuzenim Yazmış

    Deyim yerindeyse geri vites cümlesidir bu. Tabi karşıdaki yerse...
  15. 13. "Ayça_22 Kamera Açtı"

    Sürekli oturum açan kız. Nette gezinirken ekranın alt köşesinde görürsün. Yahu kız oturum açmış, acil bir durum mu var acaba. Yardımcı olayım deyip tıklarsın. Ama, ortada oturum açan falan yoktur. Ayça_22 tarihin en büyük yalanlarındandır.
  16. 14. "Green Card Kazandınız. Hemen Tıkla, Amerika'da Yaşa"

    En büyük hayal kırıklıklarındandır. Green Card kazandığınız için sevinip tıklarsınız. Sonra, hemen bavullarınızı hazırlamaya başlarsınız. Bir taksiye atlayıp havaalanına oradan da Amerika'ya gidersiniz. ancak, elinizde Green Card falan yoktur. Amerika'da gözaltına alınıp Guantanamo üssüne gönderilirsiniz. 4 yıl orada kalmanıza rağmen hala Green Card'ınız gelmemiştir. Siz de bugün yarın gelir diye beklemeyi sürdürürsünüz.
  17. 15. Tebrikler, Siteye Giren Bilmem Kaçıncı Ziyaretçisiniz"



    Bazı sitelerde çıkar bu uyarı. Hatta size hediye verdiklerini söyleyip numaranızı da isterler. Siz de ödül kazandım diye sevinip tüm bilgilerinizi paylaşırsınız. Ancak, ne hediye vardır ne bir şey. Kandırılmış hissedersiniz.
TAG