Dosya Yöneticisi Bulunmadan APK Dosyalarını Yüklemek

Haftasonu yeni bir ROM yüklerken başıma bu olay geldi. ROM içerisinde dosya yöneticisi, yani Sd-Card içerisinde bulunan dosyalara erişimi sağlayan program bulunmuyordu ve benim de ROM' u yeni yüklediğimden dolayı normalde kullandığım programları,oyunları vs. yüklemem gerekiyordu. Dosya Yöneticisi programı bulunmadığı için doğal olarak bu programları yükleyemedim.

Aklıma File Explorer programlarından indirmek geldi ama evdeki internetim kablosuz olmadığı için ve kablolu interneti de telefona aktarırken sorun yaşadığım için mecburen tek bir yol kalmıştı : araştırmak.

(Tabi eğer Wi-Fi ile bir ağa bağlanabiliyorsanız, kolayca Google Play' den bir File Explorer programı edinebilirsiniz. Öneri olarak, ES File Explorer.)

Çok değil, 5 dakikalık bir araştırmadan sonra böyle bir durum ile karşılaşıldığında yapılacak şeyi öğrendim ve bunu sizlerle paylaşıyorum. 

Öncelikle yüklemek istediğiniz APK dosyasının Sd-card içerisindeki yolunu öğrenmeniz gerekli. Bunu ezbere biliyor olabilirsiniz, eğer bilmiyorsanız bir USB kablosu yardımı ile Sd-card ve bilgisayar arasında bağlantı kurarak öğrenebilirsiniz ya da alternatif olarak cihazınızı Recovery moda alarak da öğrenebilirsiniz. Seçmek size kalmış...

Farzedelim ki yüklemek istediğimiz APK dosyasının Sd-card içerisindeki yolu şöyle olsun :

sdcard/Dosyalar/Programlar/ProgramIsmi.apk

Eğer bir dosya yöneticimiz olsaydı üstteki adrese hemen birkaç tıkla erişebilecektik. Yapacağımız işlem aslında yine fazla uzun sayılmaz.

Öncelikle cihazda bulunan Internet Tarayıcınızı (Browser) açın. Burada, browser ile Sd-card içerisinde erişerek dosyamızı yükleyeceğiz. Tarayıcının adres kısmına 

file:///sdcard/

yazın. Artık buradan sonrası, dosyaya ulaşım için girmemiz gereken yolu yazacağız, yani üstteki örneğe göre :

file:///sdcard/Dosyalar/Programlar/ProgramIsmi.apk

yazmamız gerekecek. Bunu hallettikten sonra tarayıcı üzerinde yer alan "Git" butonuna tıklayın, yükleme ekranı gelecektir. Buradan artık istediğiniz gibi yükleyebilirsiniz. Kolay gelsin...
TAG