Sanal CD Nedir ? Nasıl Oluşturulur ve Kullanılır ?



Sanal CD Nedir ?

Sanal (Virtual) CD, içerikli normal CD ler gibidir, ancak farkı şudur ki bunlar farklı dosya biçiminde barındırılırlar ve çeşitli programlar aracılığıyla yakılarak bilgisayara sanki bir CD takılıymış gibi gösterilerek kullanılır. 

Çeşitli sitelerden indirdiğimiz bu Sanal CD formatlarını (.iso, .mdf, vs.) daha çok oyunlar, programlar için kullanıyoruz. Bunlar genelde orjinalden cracklenmiş versiyonlar oluyor. 


Sanal CD Nasıl Oluşturulur ?

Sanal CD leri Nero, Ultra ISO gibi programlarla oluşturabilirsiniz, oluşturduğunuz bu Sanal CD leri yine bu tarz programlarla bilgisayara tanıtıp kullanabilirsiniz. Ben en çok UltraISO ve Daemon Tools programlarını kullanıyorum. Bu programlar ile Sanal CD oluşturma rehberlerine internetten bakabilirsiniz.


Sanal CD ler Nasıl Kullanılır ? 

Sanal CD leriniz için oluşturduğunuz veya bir kalıp olarak oluşturulmuş dosyaları yine üstte saydığım programlar ile Sanal CD Olarak Yerleştir özelliklerini kullanarak ekleyebilirsiniz. 


UltraISO ile Sanal CD Yerleştirme

UltraISO programını açın ve Araçlar menüsünden Sanal Sürücüye Ekle 'yi seçin ve çıkan ekrandan da Ekle butonuna basın. Daha sonra bilgisayarıma girerek eklenip, eklenmediğini görebilirsiniz. 


Daemon Tools ile Sanal CD Yerleştirme

Görev Çubuğunun sağ altına bulunan Daemon Tools simgesine sağ tıklayın ve Sanal Aygıtlar sekmesine gelin. Bir Kalıp Dosyası Yerleştir seçeneğine tıklayın. Açılan ekrandan eklemek istediğiniz kalıp dosyasını (iso,mdf, her neyse artık) seçin ve bir kaç saniye bekleyin. Daha sonra bilgisayarıma girerek oluşturmuş olduğunuz Sanal CD' yi kullanabilirsiniz.

TAG